Mijn Strategie; Delen en promoten

Mijn Strategie; Delen en promoten

Delen en helpen is naar mijn idee de basis wanneer het gaat om mensen aan te trekken. Let wel dat het absoluut niet hoeft want bij alle bedrijven waar ik mee samenwerk kun je gewoon je geld laten groeien tegen een veel hoger percentage dan op de bank. Maar wil je een nog hoger percentage en vind je het leuk om mensen te helpen dan is er de mogelijkheid om mensen te introduceren.

Deel je kennis, geef antwoorden op de vragen in de groepen, stel je sociaal op. Geef tips en breng de nieuwtjes van het bedrijf naar buiten. Wanneer je er eenmaal aan toe bent om mensen te begeleiden, laat zien dat je behulpzaam bent en dat je kennis van zaken hebt. Maar wees ook behulpzaam. Maak een stappenplan, wijs ze de weg in de backoffice via skype of Zoom. Beantwoord alle vragen en besef dat vooral mensen die echt interesse hebben er veel zullen stellen. Vaak zie ik mensen promoten in een gebiedende wijs, op een belerende toon, of wijzend met een vingertje. Hou je teksten positief en vertel hoe jij je voelt en wat het met jou doet. Stel de vragen aan jezelf niet aan je publiek.

Laat zien dat je behulpzaam bent en help iedereen, ook mensen die niet in je team zitten of uit hele andere bedrijven. Je zult merken dat na verloop van tijd de mensen naar je toe komen en om advies vragen. Sinds ik deze strategie toepas groeit het aantal mensen dat interesse toont en om hulp vraagt veel harder dan toen ik erg mijn best deed met advertenties en linken uitdelen.

Mensen zullen toch moeten weten wat je doet wanneer je wilt dat ze met je gaan samen werken. Teams opbouwen (zo werd me altijd geleerd) deed je dmv namenlijsten, bellen, aanspreken, vragen etc. Dat ik me hier niet zo lekker bij voelde en dit iets is wat niet bij me past heb ik al duidelijk gemaakt. Dus ik pakte het anders aan. Ik maakte een lijst van de groepen op facebook die begint met: Online, geld, werk, verdienen, mlm, thuiswerk, partime, inkomen etc. Gewoon allemaal groepen waar mensen lid van zijn die al online geld verdienen of op zoek zijn naar werk. Hierin geef ik tips en advies. Ik help waar ik kan en wanneer ik iets wil promoten gebruik ik alleen maar teksten met een informatieve/educatieve opbouw. Daarnaast bouwde ik mijn website, maakte diverse groepen zelf aan op Facebook, nam informatieve video’s op en gaf mijn LinkedIn profiel een update. Mijn refferallink geef ik soms in een bericht maar liever wanneer mensen erom vragen. Iedere dag zijn er weer mensen die met of zonder verhaaltje hun link uitdelen. Is het nodig je zo op te dringen? Dat denk ik niet, geef een goed onderbouwd verhaal en dan vragen ze echt wel naar die link. Ik geef toe dat ik er in het begin zelfs niet voor uit durfde te komen dat ik dit werk deed. Naarmate ik langer bezig was, succes begon te krijgen en overtuigd dat dit het werk is dat ik wil doen met een duidelijk doel voor ogen kwam ik over die angst heen. Angst is sowieso een slechte raadgever.

Spread