Mijn Strategie; online maar ook offline

Mijn Strategie; online maar ook offline

Het is leerzaam om de mensen waar je online mee werkt ook in het echt te ontmoeten. Deze week volgde ik een webinar van Simone Levie en heb gelijk haar live event in mijn agenda gezet. De combinatie van online en offline werken spreekt me in haar opleiding erg aan. De aankomende maanden ga ik bij haar in de leer om vooral mijn bedrijf te professionaliseren.

Gisteren gaf ik  een presentatie over futurenet op uitnodiging van enthousiaste mensen uit mijn team. Online via skype of Zoom doe ik dat bijna dagelijks en het vertalen naar offline is met behulp van een beamer heel goed te doen. Jaren vond ik het vreselijk om voor groepen te spreken maar het laatste jaar merk ik dat ik er echt plezier aan beleef. Zeker met een groep enthousiaste mensen die met gerichte vragen komen. De afgelopen jaren heb ik diverse keren feestjes gegeven, informatie avonden, etc. Daar komen altijd leuke dingen uit voort. Het ontmoeten van gelijk gestemde en mensen die je al sprak via social media draagt vrijwel altijd bij aan je kennis. Iedereen heeft zijn verhaal, zijn doel en zit met vragen of komen met tips waar je iets van opsteekt.Maar ook een hapje eten met elkaar of samen een nieuwe klant helpen is leerzaam en leuk om te doen.

Regelmatig bezoek ik activiteiten waar bedrijven samenkomen, business borrels, ondernemersbijeenkomsten, boekpresentaties, mindset evenementen etc. Op dit soort evenementen zorg ik dat ik visitekaartjes bij me heb, maar meestal voeg ik de mensen die ik spreek ter plekke toe aan facebook. Ik vertel nooit zoveel, ik hou het er meestal bij dat ik online mijn geld verdien, door van geld meer geld te maken of dat ik geld laat groeien. Daarna stel ik zoveel mogelijk vragen aan de persoon waar ik mee in gesprek ben. Luisteren brengt me op dit soort bijeenkomsten in het algemeen meer dan spreken. Al kan ik uren vertellen over dit vak en genoot er gisteren echt van om mijn enthousiasme te delen en te vertellen over de strategie waardoor ik nu het leven kan leiden waar ik van droomde.

Spread