Mijn Strategie; Kwalificatie eisen

Mijn Strategie; Kwalificatie eisen

Er komen iedere dag online bedrijven bij en vele bekende en onbekende mensen vragen me aan te sluiten. Nee zeggen tegen bekende en lieve collega’s blijft moeilijk maar dan komt mijn kwalificatielijst om de hoek kijken waar bijna geen bedrijf aan voldoet. Er blijven altijd risico’s aan dit vak zitten en ik voel het ook als mijn taak om met de betrouwbaarste bedrijven te werken. Bedrijven die van me eisen dat ik alleen met die firma samenwerk vallen dus sowieso af. Die komen aan mijn vrijheid en dat zet ik nog steeds op de eerste plaats. Ik adviseer altijd het risico te spreiden daarover wijd ik later nog een blog. Samen met een paar bevriende collega’s overleg en onderzoeken we een bedrijf op vele punten vraag me gerust naar de lijst of kijk op mijn site bij tips en advies. Pas wanneer een bedrijf aan de eisen voldoet en we er een goed gevoel bij hebben zet ik het op mijn website. Soms gebeurd het wel eens dat we omdat we de eigenaren kennen of de mensen erachter gelijk bij de launch in te springen. Dat geeft voordelen maar brengt ook risico met zich mee. Mijn advies is dan altijd om niet teveel te investeren en de eerste maanden een afwachtende houding aan te nemen.

Vaak krijg ik als tegenargument: ja maar die en die zitten erin dus het zal wel goed zijn…daar geloof ik dus niet in en ga ik niet in mee. Bijna iedereen die ik ken in dit vak heeft wel eens geld verloren, ook ik. Zeker in het begin liet ik me meeslepen door andermans enthousiasme. Soms kun je er ook echt niets aan doen. Zoals vorig jaar bij een bedrijf, waar twee collega’s een bezoek brachten op het kantoor in Spanje. Omdat we nog niet op al onze vragen antwoord hadden vloog Hein daarna naar Turkije waar ze een groot event hadden. Een dag na het event bleek dat er voor Europa betalingsproblemen gerezen waren en ze hun zaakjes toch niet helemaal op orde hadden. Het bedrijf bestaat nog steeds, ze hebben de intentie ook om alle inleg terug te betalen en van diverse heb ik ook vernomen dat ze dat daadwerkelijk gehad hebben. Maar het was wel een les om echt alles goed na te trekken voordat we enthousiast worden.

Mijn tip voor jou: Maak voor jezelf helder wat je wilt, waar je naar toe wilt en hoe je wilt werken, waar voor jou een bedrijf aan moet voldoen. Dat werkt zoveel makkelijker dan het hoppen en joinen van heel veel bedrijven. Het maakt het voor jou ook makkelijker om nee te zeggen en je foccus te houden. Ook anderen weten waar ze aan toe zijn met jou en waar je voor staat. Je kunt niet alles en de makkelijkste en helderste manier  is om eerst een passief inkomen op te bouwen bij een bedrijf waar jij het het beste bij voelt, (voor mij is dat futurenet) daar je foccus op houden en wanneer je een leuk inkomen uit dit bedrijf hebt verder te kijken en te spreiden.

De  volgende blog zal gaan over kennis.

Spread