Mijn Strategie; Inspiratie

Mijn Strategie; Inspiratie

Zelf ben ik een boekenwurm en laat me graag inspireren door boeken. Er zijn boeken bij geweest die me echt anders hebben leren denken. Neem nu het boek van Robert Kyosaki; Rijke pa, arme Pa. Na het lezen van dit boek ging ik echt anders over geld denken. Wat is nu echt je activa en op welke manieren kun je geld voor je laten werken? Zo mooi zoals hij het laat zien met de twee vaders die  anders in het leven staan.

Nog een bron van inspiratie vond ik in het boek GoPro van Eric Worre. Het werd me een soort van opgedrongen door een inspirende man uit Zuid Africa (Andrew Eaton) . Die alleen werkt met mensen die dit boek gelezen hebben. Later kwam ik hem tegen in US op een groots evenement van Eric Worre zelf, nota bene op het podium!

Door dit boek nam ik het besluit om echt zelf mijn boontjes te doppen. Één van mijn wensen  was een website waar ik zelf de controle over had. Ik downloade de handleiding van WordPress en ben gewoon begonnen. Ik geef gelijk toe dat het professioneler kan maar hij voldoet, ik kan zelf alles wijzigen en met een klein beetje hulp van mensen die er wel echt verstand van hebben krijg ik voor elkaar wat ik wil. Ook overwon ik de angst om een filmpje op te nemen en plaatste de eerste op mijn website. Drempels overgaan, dingen doen die ik eigenlijk niet durf geven mij meer zelfvertrouwen, meer kracht om voor mezelf op te komen en om nee maar ook ja te zeggen tegen de dingen en mensen die op mijn pad komen.

Daarnaast leerde ik in iedere baas een andere aanpak van Arjan Koopmans anders naar mensen te kijken en te behandelen. De zin die mij echt triggert en veel stof tot nadenken geeft is: Behandel een ander zoals die Ander behandelt wil worden. Een geweldige manier van omdenken, ik geef toe best moeilijk in de praktijk te brengen maar het is te leren. Om een voorbeeld te geven: Er zijn mensen die alles in detail willen weten; geef ze de details en vertel alles wat je weet. Maar er zijn er ook die wat ongeduldiger zijn en die liever alleen  de hoofdlijnen horen; die vat je dan zo goed mogelijk samen. Arjan ken ik al jaren en heeft nog meer nuttige boeken op zijn naam staan. Neem eens een kijkje op zijn website de optimalist.

Drie boeken die mij helpen anders tegen dingen aan te kijken; eentje over geld, eentje over angsten en mezelf en eentje die me leerde anders met mensen om te gaan. Ik hoor heel graag van jullie welke boeken jullie inspireerde!

Maar ben je geen boekenwurm dan zijn er nog wel andere mogelijkheden! Zoek contact en volg mensen die al succes hebben, zoals Hein Vermanen wiens manier van werken ik erg waardeer. Of met mensen uit het team die met enthousiaste verhalen en ideeën komen. Ik raak enorm geïnspireerd door te praten/brainstormen met gelijk gestemde enthousiaste mensen. Ook een leuke boost kun je opdoen bij evenementen waar coaches en markteteers je net even anders laten denken en kijken naar de wereld en jezelf. Een aanrader is GoPro dat ieder jaar in Las Vegas plaats vindt. Maar ook dichter bij huis zijn fantastische evenementen te vinden die me vooral helpen bij mijn persoonlijke groei. Je hoeft er niet altijd voor je huis uit om jezelf te laten inspireren. Iedere week volg ik wel een webinar van deze of gene. Er is altijd wel iets waar ik wat van opsteek. Via facebook worden vele (meestal gratis) webinars aangeboden. Ook op youtube staan ontzettend veel inspirerende filmpjes, het lijkt me mooi van jullie te lezen wat en wie jou inspireert! Laat je inspireren en filter er uit wat bij jou past, wat goed voelt en ga ermee aan de slag!

 

In mijn volgende blog ga ik het hebben over kwalificatie eisen.

Spread