Mijn Strategie: Zet jezelf op 1!

Mijn Strategie: Zet jezelf op 1!

 

Dicht bij jezelf blijven is in mijn opinie belangrijk om jezelf lekker te blijven voelen met wat je doet. Vind je het leuk om te verkopen en met producten te werken dan vooral doen! Voor mezelf maakte ik de beslissing om niet meer met producten te werken en te verkopen. Voor mij is mijn prioriteit “vrijheid” en niet alleen financiële vrijheid maar ook de vrijheid om mijn werk vanaf ieder plekje waar internet is te kunnen doen. Nu heb ik afgelopen week ernstige problemen met internet hier op Bali, dat is dan weer de tol die ik betaal. Juist in een week die door de lancering van de futurocoin extra druk is en ik  af en toe aardig tegen mijn irritatie grens aanloop.

Vaak kwam ik in de verleiding om me aan te sluiten bij mlm bedrijven die meestal wel geweldige producten hebben overigens, maar waar vrijwel altijd meetings bij horen met als doel mensen te benaderen, bellen, verkopen en dit is nu juist wat ik niet wil doen. Ik wil mijn vrienden en familie niet vragen maar wanneer ze mij vragen is het een ander verhaal. Ook liet ik me verleiden een mailinglijst aan te leggen of funnels die zoveel mogelijk mensen naar mijn website zouden trekken. Dit levert wel veel mensen op die registreren maar verder bijna nooit actief worden, zelfs niet wanneer ik ze persoonlijk benader met een stappenplan of skype afspraak of door middel van een mailtje of bericht op facebook. Het koste me heel erg veel tijd en voelde als trekken aan dode paarden, hier ben ik na een tijdje mee gestopt.

Kijk vooral wat jij leuk vindt, waar jij goed in bent en op welke manier je het liefst werkt! Zet die punten eens voor jezelf op papier zo van: Wat vind ik nu echt leuk, wat wil ik doen waar ben ik goed in maar ook wat wil ik echt niet en waar voel ik me niet lekker bij. Het is zo frustrerend wanneer je mensen in je team wilt en het lukt niet op de manier die je voorgeschoteld krijgt. Nou doe het dan niet! Besluit gewoon om geen mensen meer te werven! Mijn beste besluit ooit! Nadat ik dat besluit nam, voelde ik me zo opgelucht. Toen ik de quote van Einstein las, wist ik dat daar een grote kracht ligt, het compounden sprak me aan en ja ik geloof dat wanneer je dat eenmaal door hebt het ook echt het achtste wereldwonder is. Geld laten groeien, is wel mijn ding, laten rollen ook trouwens, maar dat is weer een heel ander verhaal. Het geeft me ook de zekerheid dat ik altijd geld verdien of ik nu een team heb of niet. Mijn lijstje ziet er dus zo uit: Ik wil geld kunnen verdienen zonder team, ik wil mensen helpen, ik wil informatie verschaffen, ik wil samenwerken met betrouwbare bedrijven. Maar ik wil geen producten verkopen, geen mensen werven, ik wil van niemand afhankelijk zijn. Nu valt er natuurlijk wel wat te zeggen over dat producten verkopen, want aandelen, certificaten, coins, goud etc. zijn in zekere zin ook producten en zelf ben je het product van jezelf. De producten die ik niet wil verkopen zijn de producten die ingepakt en verzonden moeten worden of het nu door mij is of door het bedrijf. Moet ik wel bekennen dat ik dit wel met heel veel plezier gedaan heb. Gaf  homeparty’s maar ook workshops en trainingen op verkoop gebied, product kennis en presenteren van de producten etc. Dus kan me ook heel goed voorstellen dat er mensen zijn die dit super leuk vinden. Dat dit juist wel hun ding is.

Doe de dingen waar je blij van wordt, waar je goed in bent, ieder mens is uniek! Jij mag zijn wie je bent en doen waar jij je goed bij voelt! Laat je niets opleggen, respecteer dat andere anders zijn en ga lachend geld verdienen, maar zet jezelf op 1!

De volgende blog zal gaan over Inspiratie.

 

 

 

Spread